A fejbőr sejtjeinek cserélődése teljesen természetes folyamat, a probléma akkor alakul ki, amikor a bőr egyensúlya felborul, és a felhám megújulási folyamatai megváltoznak. Ekkor alakul ki a szabad szemmel is jól látható korpásodás, ami sajnos nem csak esztétikai problémákat tud okozni. Következő cikkünkben elmondjuk mi is az a korpa, és mi hogyan tudunk segíteni a kezelésben.

Az egészséges fejbőr és természetes módon hámlik, az epidermisz sejtjei általában 28 naponta újulnak meg. Az elhalt hámsejtek a fejbőrön is láthatók, de egyáltalán nem túlzott mértékben, és szinte alig észrevehetők. Korpásodásról akkor beszélhetünk, amikor ez a megújulási folyamat jelentősen megrövidül, és a bőr egyensúlya felborul. A korpásodást kísérheti kellemetlen viszkető érzés, irritáció, súlyosabb esetekben akár kellemetlen szag is.

Minden korpa egyforma?

Ahogy a legtöbb rendellenességnek, így a korpásodásnak is különböző fajtái különböztetjük meg. Létezik az ún. Száraz korpa, amikor apró, fehér színű bőrdarabkák jelennek meg a hajtöveknél, illetve a fejbőrön. Ezek a darabkák könnyen kifésülhetők, nem tapadnak a fejbőre, sötét hajon nagyon könnyű észrevenni. Könnyedén lepereg, és megtapad a ruhákon. Jellemzően gombafertőzés következtében alakul ki.

A zsíros korpa esetén az elhalt hámsejtek összetapadnak, és a fejbőrön nagyobb, sárgás színű darabokban állnak össze. Ezt már jóval nehezebb fésűvel eltávolítani, nem pereg le, hanem hozzátapad a fejbőrhöz és a hajszálakhoz.

Mi történik, ha nem kezeljük megfelelően a korpásodást?

Ha a korpásodás tünetei már régóta fennállnak, esetleg egyre súlyosbodnak, akkor sajnos nagy az esélye annak, hogy a megfelelő kezelés hiányában akár hajhullás is kialakulhat. Ahogy a tüszők fokozatosan megtelnek a különféle baktériumokkal és zsírral, elzárják a fontos tápanyagok útját, amelyek a hajhagymák pusztulásához vezetnek.

Wings Beauty Szalon Budapest - Tartós megoldás korpásodás ellen -6

Hatásosak lehetnek a drogériás készítmények korpásodás ellen?

Sokféle korpásodás gátló termék megvásárolható már a drogériákban, csak nem mindegyik képes célzottan arra a problémára hatni, amire megvásároljuk. Ha nem tudjuk, hogy milyen korpával állunk szemben, nem tudjuk, hogy mi okozza ezt a problémát, akkor kezelni sem tudjuk otthon megfelelően. Éppen ezért fontos, hogy korpásodás esetén minél előbb hajgyógyász szakemberhez forduljunk, aki a kiváltó okok feltárásán túl a megfelelő kezeléssel segít megszabadulni a korpától.

Hajgyógyászat a Wings Beauty Szalonban

Nálunk a hajad szépsége mellett ugyanannyira fontos annak egészsége is, és egészséges fejbőr nélkül nem létezik egészséges haj sem. Hajgyógyász kollégánk szeretettel várja a különféle haj és fejbőr problémákkal küzdő vendégeinket, és segít megszabadulni a kellemetlen tünetektől. A konzultációval egybekötött hajanalízis során egy mikrokamera segítségével térképezzük fel a haj és a fejbőr állapotát, és megállapítjuk, hogy pontosan mi okozza az adott problémát. Ezt követően otthoni kezelést fogunk javasolni, és szükség esetén szalon kezelést is ajánlunk, hogy minél gyorsabban, és hatékonyabban tudjuk kezelni a hajat, illetve a hajas fejbőrt érintő különféle problémákat.

Wings Beauty Szalon Budapest - Tartós megoldás korpásodás ellen -5

Mit kell tudnod a hajvizsgálat előtt?

Nagyon fontos, hogy a hajvizsgálatra ne frissen mosott hajjal érkezz. A vizsgálat elvégzéséhez minimum három napos haj, illetve fejbőr szükséges, hiszen, ha megmosod a hajad, eltávolítod azokat a lerakódásokat, esetleges baktériumokat, amik a problémát okozhatják. Ez alatt az idő alatt ne használj sem száraz sampont, sem pedig hajformázó készítményeket.

Ha a hajad szépsége mellett fejbőröd egészsége is fontos, esetleg észlelted már magadon a korpásodás kellemetlen tüneteit, akkor várunk szeretettel a Wings Beauty Szalonban, ahol visszaadjuk hajad és fejbőröd természetes egészségét.

7. kerület fodrászat Hair Aid kríziskezelés a hajnak

Szép kártya elfogadóhely

– OTP / MKB / K&H –
minden alszámla (zseb)
Ha nem áll rendelkezésre a teljes fedezet a kártyán, a fizetés megbontható SZÉP kártyára és készpénzre vagy az alszámlák/zsebek között.

Jelentkezz be

és fedezd fel szolgáltatásainkat!

Tudj meg többet a
+36 30 753 9404 telefonszámon!

 

7. kerület fodrászat szépségszalon Budapest

PROFESSZIONÁLIS TERMÉK

Elégedett vendégek száma

PROFI SZAKÉRTŐ

8 éve működő szépségszalon

ÉVE A PIACON

Elégedett vendégek száma

ELÉGEDETT ÜGYFÉL