A hajhullás bárkit érinthet korra, nemre való tekintet nélkül. Nem csupán esztétikai probléma, hanem sok esetben súlyos lelki gondokat is okozhat. Fontos tudni, hogy a hajhullás a legtöbb esetben kezelhető, visszafordítható folyamat, ehhez pontosan tudni kell a kiváltó okokat, és a megfelelő kezelést kell alkalmazni. Következő cikkünkben bemutatjuk a hajhullás lehetséges okait, és elmondjuk mi hogyan tudunk segíteni.

A hajhullás általában valamilyen belső problémát jelez, ami negatív hatással van a hajhagymák fejlődésére. A belső probléma lehet akár valamilyen betegség vagy gyulladás a szervezetben, de lehetnek akár lelki okai is a hajhullásnak. Ha nem ismerjük fel időben a tüneteket, és nem kezdjük el célzottan kezelni a problémát, a hajhullásból akár hajvesztés, kopaszodás is kialakulhat. A Wings Beauty Szalon szolgáltatásai között már megtalálhatod a hajgyógyászatot is, ahol szakszerű segítséget nyújtunk minden hajat, illetve fejbőrt érintő problémára.

A hajhullás normál keretek között egy teljesen természetes folyamat, napi akár 40-60 hajszál elvesztése még nem ad okot az aggodalomra. Érdemes azonban megfigyelni, adott esetben számolni a kihullott hajszálakat, hiszen, ha ez a szám jóval meghaladja a természetes mennyiséget, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Wings Beauty Szalon - Hajgyógyászat, szakszerű segítség hajhullás ellen -3

Csak a férfiakat érinti a hajhullás?

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hajhullás, kopaszodás kizárólag a férfiakat érinti. Sajnos a nőknél, de még a gyerekeknél is ugyanolyan gyakorisággal előfordulhat a hajhullás. Míg a férfiaknál jellemzően a haj vonal fokozatosan, V alakban húzódik hátra a fejtető felé, addig a nőknél inkább ritkulás figyelhető meg. A változókorban csökken a női nemi hormonok jelenléte a szervezetben, viszont ezzel együtt megemelkedik a férfi hormonok szintje, mi szintén kiválthat hajhullást.

Mi okozhat hajhullást?

A már említett napi hajvesztésen felül vannak bizonyos esetek, amik hajhullást okoznak. Ilyen például az őszi, illetve a tavaszi hajhullás, amivel biztosan már te is találkoztál. Az évszakok változásával nemcsak az időjárás változik meg, de a saját szokásaink is. Más ételeket fogyasztunk, több, vagy éppen kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk az aktuális szezontól függően, kevesebbet mozgunk, stresszesebbek leszünk, változik a hangulatunk. A szezonális hajvesztés szintén természetes folyamat, ilyenkor elég odafigyelni a megfelelő táplálkozásra, az elegendő pihenésre, és természetesen kerülni kell a stresszt, amennyiben ez a mai rohanó világban lehetséges. Amennyiben úgy látod, hogy a megfelelő táplálkozás és odafigyelés ellenére nem mérséklődik a hajhullás, mindenképpen érdemes hajgyógyász segítségét kérni, aki egy szakszerű vizsgálat után megállapítja, hogy valóban csak egy szezonális problémáról van e szó, vagy esetleg egyéb okok állnak a háttérben.

Mi is pontosan az alopecia?

A túlzott stressz, a lelki problémák, a különböző betegségek mind-mind okozhatnak hajhullást, de amikor a kihullott hajszálak mennyisége több, mint a napi 40-60 hajszál, akkor már nem csupán hajhullásról, hanem alpoceriaról beszélünk, aminek több különböző fajtája is van

Foltos hajhullás

Okozhatja fertőzés, hormonális problémák, a szervezetben kialakult gyulladások, lelki problémák. Ilyenkor a hajvesztés nem terjed ki a teljes hajas fejbőr, csak foltokban jelentkezik.

Alopecia areata

Általában immunrendszeri probléma okozza, mi a hajtüszőket támadja meg.

Androgen alopecia

Ez a betegség nőknél fordul elő, a hajhullást hormonális problémák okozzák.

Hogyan segíthet a hajgyógyász?

Ahhoz, hogy pontosan fel tudjuk tárni a probléma valódi okát, szükséges egy átfogó hajgyógyászati vizsgálat. A Wings Beauty Szalonban Zsidó Kornél fodrász/hajgyógyász szakember várja szeretettel a hajhullással küzdő vendégeket. Első alkalommal egy átfogó hajgyógyászati vizsgálatot végzünk, amely a konzultáción kívül tartalmaz egy mikrokamerás haj és fejbőr vizsgálatot is, hogy pontosan meg tudjuk határozni mi is okozza a hajvesztést. Szükség esetén egyéb kiegészítő orvosi vizsgálatokat is fogunk javasolni annak érdekében, hogy minél hamarabb rájöjjünk a probléma valódi okára, és elkezdhessük a megfelelő kezelést.

A vizsgálatot követően, amikor feltártuk a hajhullás kiváltó okait, megkezdjük a hajas fejbőr kezelését. Attól függően, hogy milyen súlyos a probléma, különböző aktív hatóanyagokkal, hydropeel, valamint mezoterápia segítségével állítjuk meg, majd fordítjuk vissza a hajhullást. Fontos tudni, hogy az időben kezet hajvesztés megállítható, így az elvesztett haj mennyiség újra vissza tud nőni. A szalonban végzett kezelés kiegészítéseként otthoni ápoló termékeket is ajánlunk vendégeinknek, amivel hatékonyan erősíthető az általunk végzett kezelés.

Hajhullás kezelése otthon

Manapság a drogériák polcain rengeteg hajhullás elleni készítményt lehet találni, azonban nem javasoljuk, hogy intenzív hajhullás esetén otthon, saját magad végez kezeléseket. Mivel nem tudhatod, hogy mi okozza a hajhullást, nagyon kis eséllyel fogsz tudni hatékonyan tenni ellene. Éppen ezért fontos, hogy hajvesztés esetén mindenképp kérd szakember segítségét, aki a vizsgálatot követően a megfelelő hatóanyagokkal és kezelésekkel képes eredményesen kezelni és megszüntetni a hajhullást.

Wings Beauty Szalon - Hajgyógyászat, szakszerű segítség hajhullás ellen -2
Ha te is küzdesz hajhullással, rengeteg házi praktikát kipróbáltál már, de nem segített semmi, akkor várunk szeretettel a Wings Beauty Szalonban egy átfogó hajanalízisre, és segítünk visszanyerni hajad és fejbőröd egészségét.
7. kerület fodrászat Hair Aid kríziskezelés a hajnak

Szép kártya elfogadóhely

– OTP / MKB / K&H –
minden alszámla (zseb)
Ha nem áll rendelkezésre a teljes fedezet a kártyán, a fizetés megbontható SZÉP kártyára és készpénzre vagy az alszámlák/zsebek között.

Jelentkezz be

és fedezd fel szolgáltatásainkat!

Tudj meg többet a
+36 30 753 9404 telefonszámon!

 

7. kerület fodrászat szépségszalon Budapest

PROFESSZIONÁLIS TERMÉK

Elégedett vendégek száma

PROFI SZAKÉRTŐ

8 éve működő szépségszalon

ÉVE A PIACON

Elégedett vendégek száma

ELÉGEDETT ÜGYFÉL