Sminktetoválás színtartó pigmentekkel

Sokan fordulnak hozzánk, azzal a problémával, hogy a korábban más szalonokban készült tetoválásuk, hamar szürkéssé vagy vörösessé vált, rosszabb esetben lilás, kékes, zöldes árnylatot vett fel. Sokszor halljuk azt is, hogy az elmúlt néhány évben egyszer, kétszer vagy már akár többször is át kellett ütni a tetoválást, mert megváltozott a színe.

A probléma szinte minden esetben a tetováláshoz használt pigment minőségében vagy az alkalmazott pigment színében keresendő.
*pigment = festék

Rossz minőségű pigment esetén,
a pigment színét alkotó részecskék nem egyforma méretűek, így vannak, amiket a szervezet hamarabb feldolgoz és vannak részecskék, amiket viszont csak később. Ebből adódik, hogy bizonyos összetevők: például a szín meleg barnaságát adó alkotók eltűnnek és megmaradnak a szín sötétségét adó szürkés alkotó elemek. A tetoválás kiszürkül.
Vörösödés esetén ugyanez történik, de hátramaradó nagy részecske a vas-oxid, amely vöröses árnyalatot ad a tetoválásnak.

Szalonunkban ezért Swiss-Color® pigmentekkel dolgozunk, amely márka ma Európában egyet jelent az élvonalbeli sminktetoválással.

vas-oxid mentes

nehézfém mentes

 organikus

színtartó klinikai pigmentek

Ha a szakember rossz színt választ a tetováláshoz,
sajnos az eredmény ugyancsak szürkülés vagy vörösödés lehet. Ennek oka pedig, bőrünk alap színe, tónusa. Ha valaki világos bőrű, vörös hajú, bőrében sokkal több a vörös pigment így hűvösebb, úgymond zöldes barnákat érdemes használni a tetováláshoz, hogy végeredményben a gyógyulás után kellemes barna tetoválást kapjunk. Ha valaki sötét kreol bőrű, esetében vörös pigmentekkel feldúsított színeket kell alkalmazni, hogy bőrén a gyógyulás után a szín természetes barnának mutasson.

Egyrészről ezt sokszor a szakemberek az alapos profi képzés hiánya miatt nem ismerik vagy nemtörődömség miatt nem veszik figyelembe, így sajnos az eredmény sem lesz profi.
Másrészről, a klinikai vas-oxid és nehézfém mentes, organikus pigmentek igen drágák. Egy megfelelő színpaletta prezentáláshoz ajak és szemhéj színeket is figyelembe véve legalább 40-50 féle színt kell egy profi tetoválónak alkalmaznia, melyet sokszor nem engedhetnek meg maguknak a kozmetikusok.
Rögtön választ is adtunk arra, miért nem kerülhet egy tetoválás 10.000 -15.000 forintba.

További információkért kattints!

 SWISS COLOR SZÍNPALETTA