A microblading tetoválás valójában nem is egy klasszikus értelemben vett tetoválás, hiszen nem tetováló géppel készül. A micro-pengékkel (blade – angolul penge) bőrbe karcolt motívumok technikája már az ősidőkben ismert volt. Ezt a technikát megújítva, jött létre a szemöldök tetoválások terén a ma ismert legtermészetesebb eredményt adó technika, a MICROBLADING.

Ennek az új modern technikának köszönhetően, olyan vékony szálak hozhatóak létre a bőrben, melyek szemmel alig megkülönböztethetőek a természetes szemöldök szálaktól. A tetoválás során egy nagyon apró pengével, finoman megkarcolják a bőr felszínét, így juttatva be a pigmentet a bőrbe.

 

A technikához speciálisan kifejlesztett a SWISS COLOR  -MB- pigmentek összetétele biztosítja, hogy a vékony szálak később se terüljenek el a bőrben, ezek a professzionális pigmentek fém és vas-oxid mentesek, azáltal az allergiás reakció esélye gyakorlatilag kizárható, az idő múlásával a pigmentek halványodása során szürkülés vagy vörösödés alig tapasztalható.

 

A MICROBLADING szemöldök elkészítése során a pigmentek csak sekélyen kerülnek a bőrbe, ezzel biztosítva, hogy az elkészült szemöldök a lehető legtermészetesebb, légies hatást nyújtsa. Ebből következik az is, hogy a szálas szemöldöktetoválásnál a microblading szemödököt hamarabb kell frissíteni, évente – másfél évente érdemes a tetoválást újra tetoválni.

Szalonunkban készült tetoválások frissítésére kialakított speciális araink megtalálhatóak weboldalunkon.

 

A MICROBLADING tetoválást azok számára javasoljuk, akiknek fontos a természetes megjelenés, de re ndezett dús szemöldökre vágynak.

Alkalmi smink készítése esetén a microblading tetoválás bármikor lehetőséget nyújt a szemöldök átsminkelésére, akár ceruzával, akár porral.