Nem úgy van, hogy a tetoválás örökre megmarad? Ahhoz, hogy megértsük miért van szükség a smink tetoválás frissítésére, egy dolgot mindenképpen tisztáznunk kell: a sminktetoválás nem egyenlő a testtetoválással. Teljesen másképp és más pigmentekkel történik a tetoválás egy sminktetoválás esetében. Néhány éven belül szépen kikopik, és nem marad meg örökké mindenféle színben pompázva, mint a testtetoválás. Ha többet szeretnél megtudni a sminktetoválás kopásával kapcsolatban, akkor olvasd tovább cikkünket.

Tényleg kikopik a sminktetoválás?

A smink tetoválás, legyen szó akár ajak vagy szemhéj tetoválásról, szépen fokozatosan kopik ki a bőrből, ezért bizonyos időközönként szükség van a tetoválások frissítésére. Kell tehát megijedni, ez a kopás (illetve halvány adás) nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni, de érdemes kalkulálni azzal, hogy bizony nem lesz örök életű.

Mi van akkor, ha már szinte teljesen kikopott?

Azt javasoljuk, hogy ne várd meg, hogy a sminktetoválásod teljesen kikopjon. Ha szeretnéd, hogy sminktetoválásod mindig tökéletes legyen, olyan miután elkészült, akkor mindenképp érdemes évente-kétévente frissíteni. Egyetlen alkalom során gyorsan elkészül a tetoválás frissítése, ráadásul még anyagilag is jobban megéri, mint egy új tetoválást készíttetni. Ha már szinte teljesen kikopott a sminktetoválás, akkor már nem tudjuk egyszerűen csak frissíteni. Ebben az esetben újra kell tervezni a tetoválást, ami egyrészt hosszabb folyamat, másrészt költségesebb, mint a frissítés.

Miért kopik ki idő előtt a sminktetoválás?

Ritkán, de előfordulhat, hogy a sminktetoválás idő előtt kikopik. Nézzük, milyen esetekben történhet meg a pigment kilökődése:

1. Minél világosabb színt választasz, annál hamarabb lesz szükség a frissítésre. Egy sötétebb színű sminktetoválás esetén várhatóan később kell frissíteni a tetoválást.

2. A szakértelem hiánya szintén hozzájárulhat a sminktetoválás gyors kikopásához. Olyan sminktetoválót válassz, aki kellő tapasztalattal és szaktudással rendelkezik!

3. Az utóápolás elmulasztása hatással lehet a sminktetoválás tartósságára, ezért nagyon fontos erre odafigyelni, és mindenben követni a szakember tanácsait.

4. Ha bizonyos kozmetikai kezeléseket alkalmazol a tetovált területen, akkor ne csodálkozz, ha idő előtt frissíteni kell smink tetoválásod. Ilyen például: hámlasztás, mikrodermabrázió, gyümölcssavas kozmetikumok használata.

5. Túl zsíros vagy éppen túl száraz bőr esetén gyakoribb, hogy a pigment nem marad meg a bőrben. Az egyenetlen bőrfelszín vagy a bőr hámlása egyaránt okozhat idő előtti kikopást.

6. A gyakori napozás és a szolárium miatt hamarabb lehet szükség a frissítésre, ezért napozás során mindig fényvédővel védd bőrödet az UV sugaraktól.

7. Egyes egészségügyi problémák befolyásolhatják a sminktetoválás tartósságát, mint például a cukorbetegség, pajzsmirigybetegségek, herpesz (ajak tetoválás), glaukóma (szemhéj tetoválás).

Alapvetően smink tetoválás kopása egy természetes, normális folyamat, kivéve akkor, ha ez idő előtt történi. Ha szeretnéd nálunk elkészíttetni sminktetoválásod, akkor keress fel minket elérhetőségeinken!

Időpont foglalásért keresd recepciókat!