Hiába a fodrász által megalkotott szép frizura, ha nem ápolod megfelelően otthon. Rendkívül fontos az otthoni hajápolás, mivel így meghosszabbítható a fodrászati kezelés hatása. De nem mindegy, hogy ezt hogyan és mivel teszed. 

Miért fontos a megfelelő otthoni hajápolás?

Biztosan te is ismered azt az érzést, amikor a fodrásztól kilépve teljesen „el vagy ájulva” az új frizurádtól, ami jellemzően általában sajnos csak az első hajmosásig tart. Ezután nemcsak a formáját veszíti el, de a tapintása, és a kezelhetősége is megváltozik. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy érdemesebb professzionális termékeket választani a drogériákban kaphatók helyett, hiszen a professzionális termékekben sokkal több értékes hatóanyag található, ezáltal sokkal egészségesebb és könnyebben kezelhetőbb is lesz tőlük a haj. A fodrászok sem véletlenül ajánlják otthoni használatra professzionális termékeket, hiszen így mire legközelebb időpontot foglalsz hozzájuk, hajad egészségesebb, és kevésbé roncsolt lesz.

A megfelelő otthoni hajápolás hozzájárul a haj és fejbőr egészségéhez

Ha viszont nem jól ápolod frizurád, akkor olyan károkat is okozhatsz, amiket még a fodrász is nehezen tud helyrehozni. A száraz, töredezett haj nemcsak a megjelenésedet rontja el, de ennek köszönhetően bizony egyre többet kell vágni belőle, hogy megszabadulhass a sérült részektől. Amíg a haj állapota nem megfelelő, addig nem ajánlatos elvégezni rajta olyan kémiai kezeléseket sem, mint a szőkítés vagy a hajfestés.

A festett, illetve szőkített haj szintén különleges odafigyelést és ápolást igényel, hiszen ezek a kémiai kezelések sokkal inkább igénybe veszik a hajat. Léteznek kifejezetten szőkített, illetve festett hajra való samponok, balzsamok, illetve benthagyó kondicionálók, melyek segítenek megőrizni a haj egészségét és szépségét.

A hajvasaló a legjobb barátod?

Ha Te is azok közé tartozol, akiknek a reggeli rutinjából kihagyhatatlan a hajvasaló használata, akkor mindenképp jegyezz meg két dolgot: használj hővédőt, és legfeljebb 180 fokon kezdj neki a hajvasalásnak. Ezekre mindenképp figyelj, ha nem szeretnéd roncsolni hajszálaidat. Hajvasaláshoz ajánljuk az Authentic Beauty Concept vegán termékeit, melyek mindegyike hővédőt tartalmaz.

Mire van szükséged az otthoni hajápoláshoz?

  1. Jó minőségű, hajtípusnak megfelelő sampon: Lényeges, hogy festett-e a hajad, illetve a hajszerkezet mennyire roncsolt. Minden tényezőhöz más-más terméket érdemes választani, nincs olyan termék, ami mindenre jó. Ha kikéred fodrászod tanácsát, biztosan segít a megfelelő termék kiválasztásában.
  2. Hajtípusodnak megfelelő kondicionáló: Itt lényeges igazán a hajtípus meghatározás, mivel minden hajtípus más-más kondicionálót igényel. Például egy száraz hajra csakis olyan kondicionálót válassz, ami az adott problémára specializálódott. Ha csak szimplán kiválasztasz egy kondicionálót a polcról, közben pedig nem is arra van szüksége hajadnak, akkor meglehet, hogy rontasz a helyzeten. Tehát a kondicionálót se bízd a véletlenre!
  3. Hajápolók és hajformázók: A hajápolók különösen jót tesznek az igénybevett hajnak. De emellett nem szabad megfeledkezni a hővédők és más hajformázók használatáról sem, amelyek segítenek a hajkárosító hatások csökkentésében. Bátran kérj segítséget fodrászodtól, hiszen ő az, aki igazán tudja, hogy mire van szüksége a hajnak.

A legjobb, ha ugyanabból a termékcsaládból választod ki a megfelelő otthoni termékeket, mivel ezek általában egymásra épülnek, és kiegészítik egymás hatását.

Ne érd be kevesebbel, mint a ragyogó, egészséges haj! Ha az otthoni hajápolást professzionális kezeléssel is kiegészítenéd, akkor várunk szeretettel szalonunkban. A Wings Beauty-nál az Olaplex és Authentic Beauty Concept termékeivel dolgozunk, melyek erősítik és újra egészségessé varázsolják a hajszerkezetet.

Időpont foglalásért keresd recepciókat!