Kríziskezelés a hajnak – mit tegyünk, ha már megtörtént a baj

 

Te is jártál már úgy, hogy a fodrásztól kilépve nem azt a frizurát kaptad, amit szerettél volna?

 Esetleg az otthoni hajfestés nem a dobozon feltüntetett eredményt hozta?

Úgy érzed, rajtad már csak az olló segíthet?

ÁLLJ! Félre a hirtelen ötletekkel! 

 Alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogyan előzd meg a problémát, és mit tegyél, ha már megtörtént a baj.

Az otthoni fodrászkodás, legyen az akár festés vagy vágás, nem mindig úgy sül el, ahogy azt szeretnénk. A baj viszont akkor is megeshet, ha nem megfelelő szakember kezeire bízzuk magunkat. Persze minden fodrásznak lehet rossz napja, de az is előfordulhat, hogy az önbizalom nagyobb, mint maga a tudás. Mindig nézz utána tehát, hogy kire bízod a hajad!

Honnan tudhatod, hogy frizurád jó kezek közé kerül-e?

– keress előtte-utána fotókat

– olvass véleményeket az adott szalonról és szakemberről

– nézz körbe a szalonban: rendezett, tiszta környezet fogad? Prémium minőségű termékeket látsz a polcon? A fodrász kapkod, rohan vagy szán rád elegendő időt?

– ha már ott ülsz a székben, mondd el pontosan, hogy milyen hajat szeretnél! A konzultáció a tökéletes frizura alapja!

Mire jó a konzultáció?

Hidd el, nem felesleges időpazarlás az a 10-15, akár 20 perc, amit egy profi fodrász arra szán, hogy beszélgessen veled és tökéletesen felmérje az igényeidet. A konzultáció legalább olyan fontos, mint maga a festés vagy a vágás. Érted van, Rólad szól!

Mi történik a konzultáció alatt?

Itt beszéljük meg vendégeinkkel közösen, hogy milyen hajat szeretnének, elmondjuk, hogy szerintünk az adott forma vagy szín illik-e hozzá, vagy esetleg válasszunk-e másikat. Hidd el, ha megpróbálunk lebeszélni 1-1 formáról, vagy hajszínről, az nem azért van, mert nekünk személy szerint nem tetszik, hanem azért, mert szerintünk nem illik tökéletesen a személyiségedhez, bőröd tónusához, a saját stílusodhoz. 

Még egy nagyon fontos dolog történik a konzultáció alatt:  a haj állapotának felmérése. Ha úgy ítéljük meg, hogy a festés, vagy szőkítés, amit szeretnél túlságosan roncsolná a hajad, bármennyire is szeretnéd, nem fogjuk elkészíteni Neked. A legfontosabb, hogy a haj szerkezetének épségét megőrizzük, illetve, ha lehetséges, javítsunk rajta. 

Elképzelhető, hogy a kiválasztott hajszín elkészítéséhez nem lesz elég egyetlen alkalom, ezért türelmesnek kell lenned. Ha eddig fekete volt a hajad, abból sajnos nem lesz egyetlen alkalom alatt világos szőke.

Mit lehet tenni, ha már megtörtént a baj?

Vonatkoztassunk most el attól, hogy a hibát egy fodrász, vagy Te követted-e el otthon. A helyzet ugyanaz: nem szeretnél visszamenni a régi fodrászodhoz (vagy eddig nem is volt), ezért kétségbeesetten próbálsz időpontot foglalni valakihez. 

Nem biztos, hogy mindig az a legjobb választás, aki már aznap tud fogadni. Mindig járj utána annak, hogy kire bízod magad! Tudjuk, hogy nehéz, de jó szakemberre megéri várni. Nem érdemes otthoni praktikákhoz folyamodni, még több terméket a hajadra kenni, mert nagy a valószínűsége annak, hogy sokkal többet ártasz vele, mint amennyire jót teszel a hajadnak.

Ne ronts tehát tovább a helyzeten, a tökéletes frizurára megéri várni akkor is, ha nem kapsz azonnal időpontot! 

Nemcsak a látvány a fontos.

Ha egy vendégünk elrontott frizurával érkezik hozzánk, a legfontosabb, hogy nemcsak a látványt kell ilyenkor helyrehozni (legyen az festéstechnika, szín vagy forma), hanem a haj szerkezetét is helyre kell állítani. Az elsődleges célunk, hogy megmentsük a hajat, és csak utána változtassuk meg a színét. 

Az esetek többségében garantáljuk, hogy vágás nélkül tudjuk megmenteni az elrontott frizurát.

 

A mi három csodafegyverünk:  JOICO / OLAPLEX / STEAM POD hajszerkezet újraépítő kezelések

Az ezekben található egyedülálló hatóanyag-kombinációknak köszönhetően a hajszerkezet újraépítő kezelések során vissza pótoljuk a hajszálakba a hiányzó aminosavakat, méghozzá a hajszálaknak megfelelő molekula méretben. Ezek a kezelések tartalmaznak mindent, amire a sérült hajszerkezetnek szüksége van. Keratin és Protein tartalmuknak köszönhetően mélyen táplálják a hajszálakat, helyreállítják a hajban található kötéseket, ezáltal a frizura nemcsak gyönyörű, de újra egészséges lesz.

Kríziskezelés a hajadnak a Wings Beauty Szalonban!

Nézd meg korábbi munkáinkat, és dönts úgy, ahogy a hajadnak a legjobb.

Ha úgy érzed, a Te hajad is segítségre szorul, fordulj hozzánk bizalommal!

Időpont konzultációra: +36307539404