A sminktetoválás egy maradandó dolog és rengeteg rémtörténetet lehet hallani, olvasni elrontott tetoválásokról, nem túl igényes szalonokról, kellemetlen légkörről… Manapság sajnos az ár nem minden esetben tükrözi a minőséget. Természetes, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel szeretnéd körbejárni a lehetőségeket, szeretnéd megismerni a szakembereket, meggyőződni munkájuk minőségéről és a számodra legmegfelelőbb szalont kiválasztani. 

De olyan sok szakember dolgozik a szépségiparban és egyik munka szebb, mint a másik.

Hogyan fogsz közülük választani? Mit kell tudnod a sminktetoválás előtt?

sminktetovalas, szemöldöktetovalas, pmu, permanent makeup
Szemöldöktetoválás refernciamunka

Természetesen egy jó megoldás és az általában jól szokott működni, ha a megérzéseidre hagyatkozol. De azért talán a sminktetoválás esetében, ennél egy picit alaposabb döntésre van szükség.

Olvasd el cikkünket;
bemutatjuk neked, hogy mi miket tartunk meggyőző érveknek:

Természetesen egy jó megoldás és az általában jól szokott működni, ha a megérzéseidre hagyatkozol. De azért talán a sminktetoválás esetében, ennél egy picit alaposabb döntésre van szükség.

Olvasd el cikkünket;
bemutatjuk neked, hogy mi miket tartunk meggyőző érveknek:

AJÁNLÁS

Sokan azt gondolják, hogy az ajánlás egy bombabiztos módszer. A legtöbbször ez így is van, hiszen valaki; egy barátnőnk, egy ismerősünk személyes tapasztalatára hagyatkozunk. De biztos, hogy neked ugyanarra van szükséged, mint az ismerősödnek? Biztos, hogy ugyanúgy jól ki fogsz jönni te is az adott szakemberrel?
Tetszeni fog a munkája?

Még ha ajánlás útján is keresel sminktetováló szakembert, adunk neked néhány objektív jó tanácsot, amit bármikor tudsz alkalmazni:

 

REFERENCIÁK

Ha körülnézel egy weboldalon, Facebookon oldalon, Instagramon profilon; szebbnél szebb tetoválásokat fogsz találni. Szinte dönteni sem lehet ki készít szebb munkákat. De nem elég, ha valakinek sok referenciája van feltöltve. Mindig azt figyeld meg, hogy sok féle referencia legyen feltöltve.
Figyeld meg a vendégek / modellek arcát.
Ha egy szakember profin tud vékony csontos huszonéves arcon szemöldököt tervezni nem feltétlenül igaz, hogy egy kerekebb arcformával is megbirkózik.
Minél többféle arcot látsz, annál szélesebb és alaposabb a szakember tapasztalata.
Ha csak fiatal tökéletes bőrű huszonéves photoshoppal retusált modellek fotóit látod a referenciák között, inkább keresgélj tovább.

ARCOK

Minél több teljes arcos fotót keress a referenciák között. Egy közeli fotó egy elkészült tetoválásról, soha nem adja vissza azt az összképet, mint amikor azt az egész arccal együtt látod. Egy jól megtervezett tetoválás az egész arc hangulatát meg tudja változtatni. Keress teljes arcos előtte-utána fotókat.

 

SZÍNEK

Nézd meg a színeket, a formákat és a technikákat. Minél többféle színű tetoválást látsz annál biztosabb lehetsz benne, hogy a szakember Neked a saját stílusodhoz illő egyedi pigmentet, színkeveréket fog kikeverni.

VÉLEMÉNYEK

Ha a Facebook oldalon és Google profilon nem látsz “vélemények” menüpontot legyen nagyon gyanús. Azt, hogy a vendégek tudnak-e egy oldalon véleményeket hagyni vagy sem, azt be lehet állítani, azaz ki lehet kapcsolni. Ha valaki nem vállalja azt, hogy a vendégei nyilvános véleményeket hagyhassanak, minden bizonnyal megvan az oka… 

 

 

 

NEGATÍV VÉLEMÉNYEK

 

Igen, jól olvastad negatív vélemények…

Minden szakemberrel előfordul, hogy egy vendége a legnagyobb elővigyázatosság és körültekintő munka ellenére sem elégedett. Emberek vagyunk, sok minden múlhat a kémián is.. Mindig nézd meg, hogy a szakember, felvállalja-e és hogy hogyan reagál a negatív véleményekre. Ezért fontos, hogy ne legyen kikapcsolva a vélemény funkció Facebookon. A negatív észrevételekre, véleményekre adott reakcióból igen jól meg tudod ismerni a szakembert és azt is, hogy ha esetleg neked lesz észrevételed, milyen bánásmódban fogsz részesülni. Azt is látni fogod, hogy a szakember szolgáltatni szeretne és az elégedettséged a fontos neki vagy nemtörődöm módon viselkedik.

Ha a negatív kommentekre nem érkezik reakció, már tudhatod is, hogy mire számíthatsz,
ha neked lesz észrevételed…

 

 KONZULTÁCIÓ

Röviden, ha nincs lehetőség személyes(!) konzultációra a sminktetoválás előtt, keress másik sminktetováló szakembert. A konzultáció nagyon fontos.  Lehetőséget ad, nem csak neked, de a szakembernek is, hogy megismerjen téged. Egy harminc perces konzultáció elég arra, hogy megismerd annyira a szakembert, hogy lásd hogyan kommunikál, meg tudsz e benne bízni, valóban tud-e olyan előzetes látványtervet rajzolni Neked, ami tetszik, illetve, hogy szimpatikus-e egyáltalán a személye. Ezt a fél órát, te is feltétlenül szánd rá a konzultációra, mert sokat segít majd a döntésedben.

Gyere el hozzánk ingyenes konzultációra és ismerd meg szalonunkat, kollégáinkat: