Ha tetoválás után eltelt a gyógyulásra szánt néhány hét, sokan gondolják, hogy a tetoválással bármit lehet csinálni. Ami így is van, pont ezért olyan népszerű a sminktetoválás. Nem kell minden reggel megrajzolni, nem kenődik el, csak hősiesen kísér minket a mindennapokban.

De néhány apró dologra mégis érdemes odafigyelni! 

 A sminktetováló pigmentek, testtetováló testvéreiknél sokkal érzékenyebbek, apróbb részecskékből állnak, így a bőr állapota és egyéb külső hatások erősen befolyásolják élettartamukat, bizonyos körülmények könnyen elősegíthetik kopásukat. Ha betartunk néhány tanácsot, a tetoválás élettartamát jelentősen meghosszíbbíthatjuk:

Fényvédelem

A túlzott napozás vagy szoláriumozás nem csak bőrünket károsíthatja. Az UV sugarak a pigmentek apró szemcséit szétbonthatják akár színüket is megváltoztathatják. Így, ha napozni vagy szoláriumozni mész, a tetoválásodat ne felejsd el bekenni, 50! faktoros krémmel.

 

Hámlasztás, arcradírozás, kozmetikai kezelések

A modern, főleg szálas technikákkal készült tetoválások nagyon vékony vonalakkal a bőr sekély rétegeibe vannak tetoválva. Így ezek érzékenyek a külső hatásokra. A szemöldököt soha ne vakard meg erősen, figyelj rá hogy arcradírozásnál, vagy kozmetikai kezelés során ezeket a területeket ki kell hagyni. A tetovált szemöldököt nem ajánlott gyantával formázni, mert a hirtelen, húzó, tépő mozdulat kimozdíthatja a pigmenteket a helyükről. Soha ne engedd a kozmetikusodnak, hogy a tetovált területet megnyomja.

He ezeket az apróságokat betartod, sminktetoválásodat büszkén viselheted hosszú ideig. Ha úgy érzed tetoválásodnak frissítésre van szüksége, bátran fodulj hozzánk.

A szalonunkban készült tetoválások frissítése a mindnekori ár 50%-val egyezik meg.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!